Turforslag

Fagerfjelltjenna

Fagerfjelltjenna. Følg veien fra Fagerfjell Skisenter til parkeringen ved Sandvasseter, så stien til Fagerfjelltjenna. En fin tur for hele familien opp til Fagerfjell tjenna og tilbake. Ca. 2km hver vei.
Fagerfjelltjenna.
Følg veien fra Fagerfjell Skisenter til parkeringen ved Sandvasseter, så stien til Fagerfjelltjenna. En fin tur for hele familien opp til Fagerfjelltjenna og tilbake. Ca. 2 km hver vei.

 

Fagerfjell rundt

Fagerfjell rundt. En fin rundtur kan starte ved å gå gjennom Høimyr Fjellcamping opp til pumpehuset og følge merket sti opp rundt Fagerfjell Aksla til Fagerfjelltjenna. En avstikker oppom Søre Ljøsbuvatnet er også en fin tur. Ved Fagerfjelltjenna er det satt opp gapahuk og rastebenk. Fortsett så ned til heistoppen, parkeringen ved Sandvassetra og følg veien ned til Skisenteret og Fjellcampingen. I vannene er det fint å fiske. Husk fiskekort som kan kjøpes blandt annet på Fagerfjellstua og i bommen nede ved hovedveien. Stien er godt merket hele veien. Ca. 6Km.
Fagerfjell rundt.
En fin rundtur kan starte ved å gå gjennom Høimyr Fjellcamping opp til pumpehuset og følge merket sti opp rundt Fagerfjell Aksla til Fagerfjelltjenna. En avstikker oppom Søre Ljøsbuvatnet er også en fin tur. Ved Fagerfjelltjenna er det satt opp gapahuk og rastebenk. Fortsett så ned til heistoppen, parkeringen ved Sandvassetra og følg veien ned til Skisenteret og Fjellcampingen. I vannene er det fint å fiske. Husk fiskekort som kan kjøpes blandt annet på Fagerfjellstua og i bommen nede ved hovedveien. Stien er godt merket hele veien. Ca. 6 Km.

Runden Skentjenna-Tvangssetra

Runden Skjentjenna – Tvangssetra. Et alternativ til en rundtur er å gå veien opp fra Skisenteret til Sandvasseter og følge Sandvasselva opp. Så følge stien til Skjentjenna hvor det er fint å raste og fiske om man ønsker det. Så følge en sti ned til Tvangssetra, denne kan være noe dårlig merket men bør være mulig å finne. Stien fra Tvangssetra til søndre del av Sandvann og videre til Skisenteret er grei å følge. Lengde ca. 8Km.
Runden Skjentjenna – Tvangssetra.
Et alternativ til en rundtur er å gå veien opp fra Skisenteret til Sandvasseter og følge Sandvasselva opp. Så følge stien til Skjentjenna hvor det er fint å raste og fiske om man ønsker det. Så følge en sti ned til Tvangssetra, denne kan være noe dårlig merket men bør være mulig å finne. Stien fra Tvangssetra til søndre del av Sandvann og videre til Skisenteret er grei å følge. Lengde ca. 8 Km.

Runden Gunnulvsbu-Hølsetra

Runden Gunnulvsbua – Hølsetra. Stien forbi Fagerfjelltjenna til Gunnulvsbua og videre ned til Hølsetra er en godt merket sti. Fra Hølsetra til Fjellcampingen må man følge skiløypa. Noe myrer men grei å følge. En avstikker til Grøtbua er mulig. Stien til Grøtbua er merket. Fra Grøtbua kan man følge bekken til man møter stien igjen. Lengde ca. 11Km.
Runden Gunnulvsbua – Hølsetra.
Stien forbi Fagerfjelltjenna til Gunnulvsbua og videre ned til Hølsetra er en godt merket sti. Fra Hølsetra til Fjellcampingen må man følge skiløypa. Noe myrer men grei å følge. En avstikker til Grøtbua er mulig. Stien til Grøtbua er merket. Fra Grøtbua kan man følge bekken til man møter stien igjen. Lengde ca. 11 Km.

 

Del gjerne :-)